Terapije uz pomoć konja

Od početka avgusta sprovodimo terapije u okviru novoformiranog servisa za podršku, aktivnosti i terapije uz pomoć konja u okviru servisa za podršku SOŠO “Milan Petrović”, pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada. Trenutno na terapije dolaze najmlađi i najradosniji, desetoro dece iz vrtića “Milan Petrović”

Nastavi sa čitanjem

Uskoro “The Art of Leadership” seminari i team building programi

Nauka i psihologija došle su do zaključka da su konji, zbog svog ponašanja i senzibiliteta, odlični terapeuti i medijumi za širok spektar psihoterapija, koučinga i osvešćivanja pojedinaca i grupa. Tako nastaju rasprostranjeni self-awareness, leadership i teambuilding programi sa konjima, prepoznati od najuspešnijih pojedinaca i kompanija širom sveta“.

Nastavi sa čitanjem

Potpisan protokol o saradnji

Dana 06. Maja 2014. potpisan je protokol o poslovno tehničkoj saradnji između Škole za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović" sa domom učenika i Konjički centar za rehabilitaciju, rekreaciju, relaksaciju i obrazovanje "U sedlu"

Nastavi sa čitanjem

Više od igre

U okviru projekta "Više od igre" u organizaciji udruženja građana Košnica http://www.kosnica.org , održane su grupne aktivnosti i terapije pomoću konja , od 1. do 13. septembra 2014. godine, u trajanju od 2-2,5 sata. Obuhvaćeno je šestoro dece, štićenici Sigurne dečije kuće Centra za socijalni rad Novi Sad i SOS Dečjeg sela "dr Milorad Pavlović" Sremska Kamenica.
Uz stručnu pomoć psihologa, terapeuta, staratelja i volontera iz institucija iz kojih dolaze ili od kojih dobijaju stručnu pomoć, ostvareni su svi planirani ciljevi.

Nastavi sa čitanjem

Nedelja u sedlu

Ovaj pilot projekat je, tokom školskog raspusta, ponudio novu aktivnost deci i učenicima ŠOSO „Milan Petrović“. Svakog prepodneva tokom poslednje sedmice u avgustu, na Salašu broj 341 na Čeneju, deca, učenici, njihovi roditelji i svi zainteresovani imali su priliku da se upoznaju i isprobaju u aktivnostima pomoću konja i terapiji pomoću konja (APK/TPK).

Aktivnosti i terapije realizuju licencirani stručnjaci škole. U lepom i bezbednom okruženju Salaša 341, koji je dom našeg partnera - udruženja „U sedlu”, kaskaju i druže se terapeutski konj Tube be i Šare (konjić poni rase) uz brigu stručnjaka za uzgoj i trening životinja.

„Nedelja u sedlu“ je realizovana uz podršku AP Vojvodine, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu u okviru kampanje „Aktivan raspust“.

Nastavi sa čitanjem

Misija

Poboljšanje kvaliteta života deci i odraslima sa posebnim potrebama kroz Terapiju uz Pomoć Konja (TPK) i Aktivnosti uz Pomoć Konja (APK).

Vizija

Najbolji centar za terapeutski rad sa konjima za osobe sa posebnim potrebama. Kroz specijalni odnos sa i prema konjima.....više

Koncept

Aktivnosti uz Pomoć Konja (APK) su prepoznate i priznate kao najdelotvornija forma rekreacione terapije koju osobe sa posebnim potrebama mogu da dobiju....više